Nyheder

flerenyheder

Renovationsbiler

22 spritnye skraldebiler rullede mandag 21. september 2020 for første gang ud på gader og veje i Esbjerg Kommune fra deres base hos Marius Pedersen A/S på Måde Industrivej i Esbjerg. Udenpå er bilerne blå, men indvendigt er de grønne.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

vw id buzz cargo

9. og 10. september afholdes event for kommuner, regioner og staten om miljø i vognparken, hos Bæredygtige Varebiler i Ejby.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Offentlige indkøb bør understøtte nationale klimamål. Det kræver en ambitiøs strategi, som med klare mål og krav sætter retning, skriver DI, IDA, Concito og Rådet for Grøn Omstilling.

Debatindlæg bragt i Altinget den 1. september 2020 af Claus Ekman, direktør i Rådet for Grøn Omstilling, Jakob Scharff, branchedirektør i DI, Christian Ibsen, direktør i Concito og Thomas Damkjær Petersen, formand for IDA

Der er gennem årene blevet snakket rigtig meget om potentialet i at bruge det offentliges milliardstore årlige indkøb til at styrke den grønne dagsorden. Alligevel er vi langt fra at udnytte det fulde potentiale i den offentlige indkøbspung.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

sonderjysk biogasFørst overtog DBC Invest aktiemajoriteten i Grauballegaard Biogas, dernæst købte selskabet en betydelig ejerandel i Sindal Biogas, og nu senest har de tre partnere købt en mindre aktieandel i investeringsfonden Sønderjysk Biogas Invest, som ejer 50 procent af Sønderjysk Biogas.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

henrik hoegh 0820
Biogas Danmark har de seneste tre år haft en massiv medlemsfremgang, fortalte Henrik Høegh ved generalforsamlingen i Vingsted Centret. Foto: Biogas Danmark.

Biogas er en nødvendig løsning på flere af de områder, hvor klimaudfordringerne er størst. Det gælder både i fødevareproduktionen, landbruget og den tunge transport, sagde formand Henrik Høegh ved Biogas Danmarks generalforsamling.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

fly foto mads claus rasmussen ritzau scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mens Eldrup-kommissionen har stået over for det enorme dilemma, at det kan koste staten op mod 50 milliarder kroner at fjerne afgifterne på elbiler, så er situationen en helt anden i den tunge transport.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

lastbil mod lyset
En fremtidssikret infrastruktur skal understøtte den grønne omstilling af transportsektoren.
Partierne er derfor enige om at forhøje puljen med 50 mio. kr. i 2020.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

henrik hoeghNy klimaaftale leverer en tredjedel af den biogas, der efterspørges af klimapartnerskaberne.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

dan joergensen foto ulrik jantzen sh 5Der er bred enighed i Folketinget til den nye Klimaaftale, kun Nye Borgerlige står udenfor.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

pizzahut

Pizza Hut, verdens største pizzakæde, er begyndt at bruge biogasdrevne køretøjer til hjemmeleverancer i Finland. Virksomhedens ønske om at reducere sin miljøbyrde og det stærkt voksende netværk af gaspåfyldningsstationer bidrog til beslutningen.

Læs hele historien her (engelsk tekst).

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

biogasbus gron

I 2019 indgik Arriva og Nature Energy en aftale om at etablere to nye gastankstationer i Brønderslev og Hadsund samt en udvidelse af den eksisterende gastankstation i Aalborg. Det har skabt et momentum for at omstille transporten, og i starten af maj rullede 16 nye biogasbusser ud for første gang i regionen.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Følg os på Facebook   facebook    - og Linkedin  linkedin icon

Vi anvender webstatistik og cookies med det formål at optimere hjemmesiden. Vi deler statistiske oplysninger med tredjepart med det formål at udvikle hjemmesiden og vores forretning. Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til tredjepart.