Nyheder

flerenyheder

elbil ladeparkeringDen nye transportaftale om bl.a. antallet af grønne biler i 2030, iblanding af biobrændstoffer og ændret vejbeskatning af lastbiler, får en blandet modtagelse hos miljøorganisationen Rådet for Grøn Omstilling.

”Det er helt grundlæggende ret skuffende, at det samlede ambitionsniveau for at mindske klimabelastningen fra transporten er så lavt. Der er et stort behov for yderligere tiltag”, siger Jeppe Juul, seniorrådgiver indenfor Klima og Transport i Rådet for Grøn Omstilling.

 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

greenlab minister dalbyEt afgørende skridt i Danmarks grønne omstilling er taget hos GreenLab i Skive, hvor et af Danmarks største biogasanlæg for nylig er nået op på sin fulde produktionskapacitet. Det blev markeret, da klima-, energi- og forsyningsminister, Dan Jørgensen, besøgte det nye anlæg fredag den 27. november 2020...læs hele artiklen i januar udgaven af bioenergiMAGASINET...tegn abonnement her... !

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

biogas lastbil1

Nye beregninger fra Biogas Danmark viser en betydelig CO2 reduktion ved biogas til tung transport...læs hele artiklen i november udgaven af bioenergiMAGASINET og se faktaarket her

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

arla dairy manure biogas truck 768x512
Foto: Arla

Også i det store udland går danske virksomheder forrest. I nedenstående engelske artikel fra det UK baserede online magasin Bioenergy Insights beskriver Graham Wilkinson der er chef for medlemsservice i den britiske del af ARLA det som en ”no -rainer” at ARLAs mælkebiler naturligvis på sigt skal køre på biogas. Det giver rigtig god mening at bruge gylle og andre restressourcer fra landbruget som drivmiddel til transport af mælk.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

gasbusser sonderborg web

De ambitiøse målsætninger der er fremsat af regeringen kridter banen op for den udvikling og det enorme stykke arbejde der skal udføres for at målsætningerne ikke blot ender som et utopisk pejlemærke i en dystert udseende horisont. De skal følges op med handling og de rette rammevilkår og reguleringsmekanismer der kan lede udviklingen i samfund og teknologianvendelse fremadrettet. Frank Rosager fra Biogas Danmark har skrevet nedenstående interessante indspark til debatten omkring omstillingen af den tunge transport.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Renovationsbiler

22 spritnye skraldebiler rullede mandag 21. september 2020 for første gang ud på gader og veje i Esbjerg Kommune fra deres base hos Marius Pedersen A/S på Måde Industrivej i Esbjerg. Udenpå er bilerne blå, men indvendigt er de grønne.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

vw id buzz cargo

9. og 10. september afholdes event for kommuner, regioner og staten om miljø i vognparken, hos Bæredygtige Varebiler i Ejby.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Offentlige indkøb bør understøtte nationale klimamål. Det kræver en ambitiøs strategi, som med klare mål og krav sætter retning, skriver DI, IDA, Concito og Rådet for Grøn Omstilling.

Debatindlæg bragt i Altinget den 1. september 2020 af Claus Ekman, direktør i Rådet for Grøn Omstilling, Jakob Scharff, branchedirektør i DI, Christian Ibsen, direktør i Concito og Thomas Damkjær Petersen, formand for IDA

Der er gennem årene blevet snakket rigtig meget om potentialet i at bruge det offentliges milliardstore årlige indkøb til at styrke den grønne dagsorden. Alligevel er vi langt fra at udnytte det fulde potentiale i den offentlige indkøbspung.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

sonderjysk biogasFørst overtog DBC Invest aktiemajoriteten i Grauballegaard Biogas, dernæst købte selskabet en betydelig ejerandel i Sindal Biogas, og nu senest har de tre partnere købt en mindre aktieandel i investeringsfonden Sønderjysk Biogas Invest, som ejer 50 procent af Sønderjysk Biogas.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

henrik hoegh 0820
Biogas Danmark har de seneste tre år haft en massiv medlemsfremgang, fortalte Henrik Høegh ved generalforsamlingen i Vingsted Centret. Foto: Biogas Danmark.

Biogas er en nødvendig løsning på flere af de områder, hvor klimaudfordringerne er størst. Det gælder både i fødevareproduktionen, landbruget og den tunge transport, sagde formand Henrik Høegh ved Biogas Danmarks generalforsamling.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

fly foto mads claus rasmussen ritzau scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mens Eldrup-kommissionen har stået over for det enorme dilemma, at det kan koste staten op mod 50 milliarder kroner at fjerne afgifterne på elbiler, så er situationen en helt anden i den tunge transport.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Følg os på Facebook   facebook    - og Linkedin  linkedin icon

Vi anvender webstatistik og cookies med det formål at optimere hjemmesiden. Vi deler statistiske oplysninger med tredjepart med det formål at udvikle hjemmesiden og vores forretning. Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til tredjepart.