Vi anvender webstatistik og cookies med det formål at optimere hjemmesiden. Vi deler statistiske oplysninger med tredjepart med det formål at udvikle hjemmesiden og vores forretning. Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til tredjepart.

Nyheder

international knap

International news

flerenyheder

Ny analyse: Danskerne bakker massivt op om den grønne omstilling

Bør Danmark være foregangsland og gå forrest i den grønne omstilling? Det er et af de spørgsmål, der indgår i en ny undersøgelse foretaget for Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Og det nikker hele 67 procent af de 1.007 adspurgte danskere ja til, også selv om en grøn omstilling kan have økonomiske omkostninger.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Nofoss præsenterer hermed en oversigt over lastbiler til alternative drivmidler. Den omfatter i alt 21 forskellige lastbiler, som i nogle tilfælde dækker over flere forskellige totalvægte og konfigurationer. De 21 lastbiler fremstilles af 7 forskellige producenter.

15 af bilerne er i handelen allerede nu, mens resten er i test. Hovedparten af de biler, der testes ventes på markedet i perioden 2019-2021.

Oversigten omfatter lige nu gaslastbiler og ellastbiler, idet vi ikke har medtaget diesellastbiler, der kan anvende HVO eller lignende.

I oversigten angiver vi følgende oplysninger for bilerne:

 • Totalvægt incl. evt trailer
 • Lasteevne/payload
 • Drivmiddel
 • Rækkevidde
 • Motoreffekt kW og/eller HK
 • Drejningsmoment – typisk maksimalt drejningsmoment
 • Batterikapacitet
 • Opladningstid
 • Tankkapacitet (for gasbiler)
 • Konfiguration/anvendelse, fx trækker/chassis
 • Status (om de er i handel, eller hvornår de ventes i handelen)

Læs hele artiklen og hent lastbiloversigten her. Husk at logge ind for at få adgang.

Login kræver abonnement. Se abonnementspriser her.

 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Det kom vist lidt bag på transportpolitikerne, at der var et ganske betragteligt udvalg af både lastbiler, busser og personbiler til alternative drivmidler, da de ankom til transportmessen i Herning for at deltage i en paneldebat ved Grøn Transport 2019 den 21. marts.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

For første gang i transportmessens mangeårige historie i Herning blev den grønne omstilling af transporten sat i spotlyset af både konferencen Grøn Transport 2019 og en udstilling med grønne køretøjer i konferenceområdet. Der var stor søgning til både udstillingsområde og konference under hele Transport 2019 i MCH Messecenter Herning. 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Nofoss lancerer den 1. april 2019 en abonnementsordning, der giver dig mulighed for at få en dybere viden om grøn transport.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

MAN Transport Solutions inviterer til en times uformel workshop, hvor omstillingen fra diesel til el simuleres. Workshoppen gennemføres i flere omgange fredag den 22. marts i forbindelse med Transport 2019 i MCH Messecenter Herning.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Anvendelse af elbusser er henholdsvis 2,3 og 9 procent dyrere end dieselbusser på de to første københavnske busruter, der blev udbudt sidste år, og som kommer i drift sidst i 2019. NoFoss gennemgår resultaterne af de første københavnske elbusudbud og sammenholder med en analyse fra Sydtrafik.

Læs hele artiklen her. Husk at logge ind for at få adgang. 

Login kræver abonnement. Se abonnementspriser her.

 
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Transportpolitikere og centrale brancheaktører debatterer både udfordringer og løsninger, når den grønne omstilling af transportbranchen tages op ved en politisk paneldebat til konferencen Grøn Transport under transportmessen i MCH Messecenter Herning. Journalist Cecilie Beck styrer slagets gang, når det går løs torsdag den 21. marts.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Leasingselskabet ALD Automotive og energiselskabet E.ON indgår et globalt partnerskab om at tilbyde pakkeløsninger, hvor private og virksomheder kan lease en elbil og få ubegrænset opladning.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

MAN biler
MAN præsenterer hele fire køretøjer, som kører på el, ved Transport 2019 i MCH Messecenter Herning. Heraf har tre af dem Danmarks-premiere, nemlig MAN CitE, MAN eTGM og MAN eTGE. Det fjerde køretøj er bussen MAN Lion’s City E, der ses på billedet, og som er klar til levering sidst i 2020. (Foto: MAN)

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

lastbil mod lyset

Regeringens klimaudspil har blandt andet som ambition, at der skal være en million grønne biler på de danske veje i 2030.
Men hvis det sker, vil staten komme til at savne indtægter for omkring 50 milliarder kroner i bilafgifter. Og de penge skal findes andre steder på vejene.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Følg os på Facebook   facebook    - og Linkedin  linkedin icon