Vi anvender webstatistik og cookies med det formål at optimere hjemmesiden. Vi deler statistiske oplysninger med tredjepart med det formål at udvikle hjemmesiden og vores forretning. Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til tredjepart.

Nyheder

international knap

International news

flerenyheder

Regionsrådet i Region Nordjylland har vedtaget, at Nordjyllands Trafikselskab skal udbyde alle regionalruter i det kommende udbud med biogas som brændstof i busserne. Med initiativet bliver det den første region i Danmark, som forlanger klimavenlige regionalbusser ved alle nye kontrakter i den kollektive trafik.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Fra 2020 skal elbilister betale en elafgift, der kommer til at være tre gange højere end afgiften på diesel og dobbelt så høj som afgiften på benzin. Det virker barokt, skriver Dansk Elbilalliance på sin hjemmeside.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Eldrevne renovationsbiler er vejen frem, lyder det fra Frederiksbergs Gartner- og Vejservice, der anvender bilerne til indsamling af restaffald i toholdsskift.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Meldgaard Miljø A/S har investeret i Danmarks første privatejede anlæg til at fylde biogas på 11 skraldebiler i Aalborg. Anlægget fylder bilerne op om natten, så skraldemændene ikke skal bruge tid på at tanke biler i deres arbejdstid.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Scania skal levere 15 lastbiler til de tre tyske e-motorveje, hvor køreledninger skal levere strøm til lastbilerne. Testprojekterne forventes at starte i 2019, oplyser Scania i en pressemeddelelse.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

GRØN TRANSPORT 2019: Nu kan kommuner, private transportvirksomheder og busoperatører få et overblik over udbuddet af grønne køretøjer fra danske importører af lastbiler og busser. Det sker den 22. marts ved Grøn Transport 2019 under Transportmessen i MCH Messecenter Herning.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Ønsket om at få ren luft i København hurtigst muligt er årsagen til, at København nu går i gang med en ambitiøs plan om at udskifte alle dieselbusser med elbusser inden 2025. Selv om det i en periode bliver en relativt dyr løsning, har kommunen ikke tid til at vente, lyder budskabet fra overborgmester Frank Jensen.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Én million elbiler i 2030 forudsætter, at forbrugerne ved, hvad de kan sælge deres brugte elbil for igen. Helbredstilstanden for elbilens batteri er af afgørende betydning for gensalgsværdien af elbilen. En ny metode gør det muligt for uafhængige værksteder at diagnosticere batteriet uden direkte adgang til batteripakken.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Københavns Kommune skal være CO2-neutral fra 2025, og regeringen vil udfase taxier med udstødningsrør fra samme år. For at understøtte den grønne omstilling åbner energiselskabet E.ON derfor seks nye hurtigladestationer i København. Hurtigladerne kan bruges både af taxier og privatbilister.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Det kunne ikke være mere passende, at den allerførste lastvogn, der er udstyret med Scanias nye 13-liters bioethanolmotor, bruges til at levere ethanol. Lastbilen tilhører svenske Lantmännen Agroetanol, der driver det største bioraffinaderi i Norden.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Der er få tal, som får ligeså stor betydning for dansk erhvervsliv og især transportsektorens fremtid som tallet 179: Det henviser nemlig ikke kun til antallet af medlemmer af Folketinget, men også til den procentvise CO2-reduktion ved at omstille vognparken fra diesel til biogas samt antallet af danske biogasanlæg, som allerede nu fremstiller biogas til bl.a. varebiler.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Følg os på Facebook   facebook    - og Linkedin  linkedin icon