Nyheder

flerenyheder

lastbil mod lyset
En fremtidssikret infrastruktur skal understøtte den grønne omstilling af transportsektoren.
Partierne er derfor enige om at forhøje puljen med 50 mio. kr. i 2020.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

henrik hoeghNy klimaaftale leverer en tredjedel af den biogas, der efterspørges af klimapartnerskaberne.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

dan joergensen foto ulrik jantzen sh 5Der er bred enighed i Folketinget til den nye Klimaaftale, kun Nye Borgerlige står udenfor.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

pizzahut

Pizza Hut, verdens største pizzakæde, er begyndt at bruge biogasdrevne køretøjer til hjemmeleverancer i Finland. Virksomhedens ønske om at reducere sin miljøbyrde og det stærkt voksende netværk af gaspåfyldningsstationer bidrog til beslutningen.

Læs hele historien her (engelsk tekst).

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

biogasbus gron

I 2019 indgik Arriva og Nature Energy en aftale om at etablere to nye gastankstationer i Brønderslev og Hadsund samt en udvidelse af den eksisterende gastankstation i Aalborg. Det har skabt et momentum for at omstille transporten, og i starten af maj rullede 16 nye biogasbusser ud for første gang i regionen.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

vindmoller

Danske selskabers planer om at bygge en enorm brintfabrik, der skal forsyne lastbiler, skibe og fly med grøn energi, er helt afgørende for at kunne indfri de danske klimamål, vurderer Brian Vad Mathiesen, som er professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet.

- Jeg har ikke til dato hverken i Danmark eller globalt set sådan en skarp satsning med sådan et stort perspektiv for at få vedvarende energi og elektroner fra vindmøller ned i tanken på lastbiler, skibe og fly, siger han med henvisning til den kommende brintfabrik syd for København.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

fyldestation1Nærenergi er ved at bygge to fyldestationer for biogas til busser.

Det sker henholdsvis i Hadsund (6 busser i drift) og i Brønderslev(7 busser i drift).
Arriva har vundet udbuddet for Nordjyllands Trafik og har valgt Nærenergi som totalleverandør og desuden indgået ien længerevarende serviceaftale.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Biogas Danmark Logo RGB HIGH

En overvældende tilgang af såvel eksisterende som nye biogasanlæg har samlet biogassektoren i Biogas Danmark, der nu har en forstærket gennemslagskraft i debatten om den grønne omstilling.

Biogasbranchen har på sin generalforsamling besluttet at skifte navn til Biogas Danmark. Baggrunden er, at organisationen har oplevet en fordobling af medlemsgrundlaget på to år og dermed har samlet hele branchen.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

gasbus nordjylland web
Den kollektive transport gennemgår disse år en omlægning mod mere og mere bæredygtig og grøn drift.

I et nyt forsøg vil nordjyske brintbusser indgå i den kollektive trafik i Region Nordjyllands busdrift.

Buspassagererne kunne for første gang træde ind i en brintbus, i mandags for at lade sig fragte rundt i Aalborg og Nordjylland.
Region Nordjylland har gennem fire uger testet brintbusserne og har derfor nu sat dem i drift.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

ladestation clever
Foto: Clever

Klimaminister Dan Jørgensen og transportminister Benny Engelbrecht vil i år bruge hovedparten af pengene i grøn transportpulje på at udrulle ladestandere til elbiler langs især motorvejene.

I takt med at flere elbiler er kommet på vejene, kan der opstå kø – foruden at ladestandere kan være blokeret af elbiler, der ikke lader – eller sågar af benzinbiler. Ladestandere eller deres betalingsordning kan være ude af drift.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

iveco s way np

Indenfor de næste 2 år bør en trediedel af nysolgte vare- og lastbiler være biogasdrevne... - ellers når vi ikke i mål med OO2 kravene til transportsektorens iflg. Biogasbranchen.

Læs hele artiklen i april-udgaven af bioenergiMAGASINET - tegn et abonnement her...

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Følg os på Facebook   facebook    - og Linkedin  linkedin icon

Vi anvender webstatistik og cookies med det formål at optimere hjemmesiden. Vi deler statistiske oplysninger med tredjepart med det formål at udvikle hjemmesiden og vores forretning. Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til tredjepart.