Nyheder

flerenyheder

di bygning

Torsdag den 10. oktober 2019 er DI vært for C40 Cities and Business Forum, der er årets største internationale begivenhed i København. Mere end 450 virksomheder, civilorganisationer og borgmestre fra verdens storbyer mødes for at sætte turbo på grøn vækst i hele verden. Det sker blandt andet med klimaalliancen, The City-Business Climate Alliance (CBCA), der lanceres af Torontos borgmester John Tory.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

mette frederiksen2 web

I sin tale til forsamlingen ved DI´s topmøde idag, kunne statsminister Mette Frederiksen love tilhørerne, at man vil fordoble midlerne til "grøn" forskning fra nuværende 1 mia. kr. til 2 mia. kr.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet gennemfører i dag en gennemgribende organisationsforandring for at sikre, at embedsværkets fokus på regeringens ambitiøse klimamål er klart – og driver den nødvendige handling og forandring.

Medarbejderne på Holmens Kanal 20 møder i dag ind til en ny organisation, hvor regeringens ambitiøse klimamål er arbejdet ind i ministeriets strukturer – og DNA. Alle vil i den ny fleksible organisation arbejde direkte op mod regeringens mål om klimaneutralitet. De klassiske søjler og kontorer er skiftet ud med centre og faglige teams.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

tvsyd henrik hoegh

Se TV Syds indslag fra indvielsen af økolinien på LinkoGas...

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Nature Energy køber ni gastankstationer fra HMN Naturgas og bliver nu den absolut største spiller på markedet i Danmark. Potentialet for grøn biogas i transportbranchen er stort, og Nature Energy håber på, at politikerne vil ændre afgifterne, som er højere på CO2-neutral biogas end på diesel.

Grøn og CO2-neutral biogas bør spille en hovedrolle i kampen for at gøre transportsektoren – især den tunge transport – langt mere klimavenlig. Det er blandt hovedårsagerne til, at en af verdens største producenter af biogas, Nature Energy, har købt ni gastankstationer af HMN Naturgas. Handlen betyder, at Nature Energy nu ejer 15 af de 18 gastankstationer, der er i Danmark.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

dan joergensen foto ulrik jantzen sh 5Med udsigt til vindmøller indledte regeringen tirsdag i Amager Strandpark Naturcenter forhandlingerne om den klimalov, som skal bringe Danmark i mål med 70 procent reduktion af drivhusgasser i 2030.

Til det første forhandlingsmøde med klimaminister Dan Jørgensen (S) var regeringens tre støttepartier - SF, Enhedslisten og De Radikale - inviteret, og ved mødet har partierne givet håndslag på, at en reduktion 70 procent ligger fast.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

frank rosagerBåde den tunge transport og landbruget er udråbt til nogle af de områder, hvor det bliver svært at nå i mål.
Men i Biogasbranchen kan vi se, at der fortsat er masser af lavthængende frugter, der hurtigt kan høstes på begge de to ”svære” områder, siger Frank Rosager, direktør, Biogasbranchen.

Læs hele artiklen på energy-sypply.dk

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Billede 1
Biogas Convention & Trade Fair har cirka 6000 besøgende, når messen afholdes i december. Foto: pressefoto fra Biogas Convention & Trade Fair


Fagmessen NutriFair inviterer interesserede inden for biogasbranchen med til verdens største biogasmesse i Tyskland til december. Projektleder for fagmesse siger, at man kan lære af hinanden, blive inspireret og skabe et større kundenetværk uden for Danmarks grænser.

På bare få år har Danmark fået gasset godt op for den klimavenlige biogas. På nuværende tidspunkt er Danmark førende inden for de store biogasanlæg, der erstatter kul og olie som energikilde, og udviklingen er stigende. Derfor kommer der også flere aktører, der har en faglig interesse i at holde sig opdateret på inden for biogasområdet. Det kan fagmessen, NutriFair mærke, der har oplevet stor tilslutning til deres bioenergiafdeling på messen.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Er du vinduespudser, låsesmed eller elektriker, så kan du godt forberede dig på, at du skal i gang med at køre grønt, hvis du er leverandør til Københavns Kommune. Til efteråret igangsætter kommunen en markedsdialog med leverandørerne, og det første udbud af vinduespudsning med krav om grønne køretøjer forventes allerede i år.

I artiklen her kan du læse, hvilke typer af køretøjer og drivmidler København stiller krav om. Vi giver også et første indblik i de krav, der vil blive stillet samt den foreløbige tidsplan for processen. 

Læs hele artiklen her. Husk at logge ind for at få adgang.

Login kræver abonnement. Se abonnementspriser her.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Når det kommer til den tunge lastbiltrafik, så er der ikke udsigt til den store omstilling, sådan som situationen ser ud i øjeblikket. Det fastslog administrerende direktør Jens Bjørn Andersen fra transportvirksomheden DSV, der efterlyste politisk ejerskab til den grønne omstilling af transporten ved Energiens Topmøde i København den 23. maj.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Brancheforeningen Dansk PersonTransport har stiftet en ERFA-gruppe, der samler foreningens medlemmer og associerede medlemmer om de mange spørgsmål, der opstår i forbindelse med den igangværende grønne omstilling af den kollektive trafik. Det oplyser brancheforeningen i en nyhed på sin hjemmeside.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Følg os på Facebook   facebook    - og Linkedin  linkedin icon

Vi anvender webstatistik og cookies med det formål at optimere hjemmesiden. Vi deler statistiske oplysninger med tredjepart med det formål at udvikle hjemmesiden og vores forretning. Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til tredjepart.