Nyheder

flerenyheder

brintbil web
Der bliver stadig flere muligheder for at køre grønt som privatbilist. Udviklingen i antallet af elbiler vokser eksplosivt i øjeblikket, og samtidig kommer der stadig flere ladestandere. Hvis du bor i de rigtige byer kan du – med lidt god vilje – komme rundt i hele Danmark med både gasbil og brintbil. Her får du en kort status på køretøjer med de forskellige drivmidler. Billedet viser en af de pt 83 danske brintbiler (foto: Brintbiler.dk).

Find tank- og ladestationer her

Elbiler

Udviklingen inden for elbiler udvikler sig eksplosivt i øjeblikket. Der går næsten ikke en dag uden en nyhed om nye bilmodeller og storstilede planer fra bilfirmaerne.
Batteri-effektivitet og rækkevidde på bilerne vokser, men er fortsat en begrænsning ved elbilerne sammenlignet med konventionelle benzin- og dieselbiler.

Aktuelt er der omkring en million plug-in elbiler (enten hybrid eller ren el) i Europa, og netværket af ladestandere vokser dag for dag. Det samme gør udviklingen inden for hurtig opladning af bilerne.

Gasbiler

Gasbiler er den grønne løsning, der har været på markedet længst. I Danmark er der kun omkring 100 gasdrevne personbiler, da det ikke er økonomisk attraktivt, men i både Sverige, Tyskland og andre lande er der mange flere. Der er 1,4 millioner gasbiler i Europa.

Der er 17 gastankstationer i Danmark og 3600 på europæisk plan.

Gasbiler kan køre på naturgas, bionaturgas og benzin og har normalt en reservebenzintank, hvis der skulle være for langt til gastankstationen. De har cirka samme rækkevidde som benzin- og dieselbiler. Bionaturgas er CO2-neutral.

Sidst nye er, at der er en gasdrevet el-hybrid personbil på vej på markedet. Det kommer vi til at fortælle mere om.

Brintbiler

Brintbiler er egentlig en elbil med brint i en tryktank og en brændselscelle, der omdanner brinten til el. Idéen er at give elbilerne længere rækkevidde ved at lagre energien som brint.

Brintbilerne er det yngste skud på stammen, og der findes aktuelt 83 brintbiler i Danmark. Danmark er dog godt med i udviklingen med 10 brinttankstationer og flere projekter, der understøtter udviklingen.

 

Følg os på Facebook   facebook    - og Linkedin  linkedin icon

Vi anvender webstatistik og cookies med det formål at optimere hjemmesiden. Vi deler statistiske oplysninger med tredjepart med det formål at udvikle hjemmesiden og vores forretning. Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til tredjepart.