Nyheder

flerenyheder

scania baeredygtig gasbil
Det førende italienske fagblad Vado e Torno har i samarbejde med Milanos Polytekniske universitet tildelt den gasdrevne Scania L 340 prisen som Årets bæredygtige distributionslastbil 2019. Det er Scanias tredje pris i træk i denne kategori.

Prisen er baseret på bæredygtighed og effektivitet, ikke kun i forhold til emissioner, men også sikkerhed, gode køreegenskaber, effekterne på samfundet og bæredygtig produktion, oplyser Scania i en pressemeddelelse.

Gå til Scanias leverandørprofil

Lav førerhushøjde og godt udsyn

Som motivation for tildelingen af prisen fremhæver Vado e Torno det faktum, at lastbilen har en lav førerhushøjde, Scania Cityruden, der løser problemet med den blinde vinkel i højre side, og knælefunktion til let indstigning.

"L-serien tilbyder ikke blot et førerhus, der er udviklet til byen, men som også er fyldt med al den teknologi, der bidrager til at gøre lastbilen bæredygtig også set fra et sikkerhedsmæssigt perspektiv", siger Maurizio Cervetto, chefredaktør på fagbladet Vado e Torno.

Udsynet, bremsesystemerne i kombination med radar- og kameraassistance, advarselssystem ved døsighed og airbags med Scanias eksklusive gardinairbags til beskyttelse ved væltning er ifølge publikationen "blot toppen af isbjerget". "Gasmotoren og gearkassen har den mest avancerede teknologi og maksimerer ydeevnen med minimalt forbrug og dermed minimal miljøpåvirkning."

Også relevant i Danmark

Netop L-modellen med gasmotor er også yderst relevant i Danmark hvor de større byer har stor fokus på byvenlige lastbiler ligesom gastankstationerne i Danmark leverer 100% biogas med mindst 90% CO2-reduktion, ekstrem lavt partikeludslip og tillige en mærkbar støjreduktion. Biogas er pt den mest økonomiske vej til markant CO2-reduktion inden for tunge køretøjer.

På billedet foroven til venstre ses lastbilen. Til højre ser man gas blive tanket på bilen. 

Følg os på Facebook   facebook    - og Linkedin  linkedin icon

Vi anvender webstatistik og cookies med det formål at optimere hjemmesiden. Vi deler statistiske oplysninger med tredjepart med det formål at udvikle hjemmesiden og vores forretning. Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til tredjepart.