Nyheder

flerenyheder

gasbus nordjylland web
Den kollektive transport gennemgår disse år en omlægning mod mere og mere bæredygtig og grøn drift.

I et nyt forsøg vil nordjyske brintbusser indgå i den kollektive trafik i Region Nordjyllands busdrift.

Buspassagererne kunne for første gang træde ind i en brintbus, i mandags for at lade sig fragte rundt i Aalborg og Nordjylland.
Region Nordjylland har gennem fire uger testet brintbusserne og har derfor nu sat dem i drift.


Leveringen er forsinket fra oprindeligt oktober 2019, men nu er busserne kørende og en del af et større forsøg under EU-projektet 3Emotion.
29 brintbusser er sendt på vejene i flere europæiske byer og de tre busser i driftsat hos Nordjyllands Trafikselskab skal køre på bestemte byruter i Aalborg og regionbusruter i hele Nordjylland.
Buspassagerer i blandt andet London og Rotterdam får ligeledes muligheden for at køre med brintbusser.
Målet med forsøget er, at give et indtryk af, om brintbusser er en teknologi, der kan bruges i den kollektive trafik med et stærkt nedsat klimaaftryk.
Man forventer, at brintbusserne fortsat vil være i drift efter forsøgsperioden på tre år, selvom man fra Region Nordjylland har påpeget, at denne type busser fortsat er en dyr løsning.
En brintbus kører på en elektrisk motor, der får sin elektricitet fra en brændselscelle, der benytter brint til at skabe den kemiske reaktion, hvorfra elektriciteten opstår.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Følg os på Facebook   facebook    - og Linkedin  linkedin icon

Vi anvender webstatistik og cookies med det formål at optimere hjemmesiden. Vi deler statistiske oplysninger med tredjepart med det formål at udvikle hjemmesiden og vores forretning. Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til tredjepart.