Nyheder

flerenyheder

pvi c less elrenovationsbil web
Frederiksberg Kommune har nu fået leveret sin femte eldrevne renovationsbil. Bilen er en fransk PVI C-Less, som er leveret af den danske importør Phoenix Danmark.

Ifølge Transportmagasinet har Frederiksberg Kommune 28 skraldebiler, og ambitionen i kommunen er, at alle renovationsbiler bliver elektriske.

Transportmagasinet skriver, at de elektriske renovationsbiler koster 4,1 millioner kroner pr styk til sammenligning med en dieselbil til 1,5 millioner kroner. Til gengæld har elbilen en afskrivningsperiode på 14 år, fordi drivlinjen i bilen ikke forældes lige så hurtigt som for en dieselbil.

En renovationsbil til diesel afskrives typisk over 6-8 år.

Lastbilerne er forsynet med maksimal batterikapacitet. Det betyder, at nyttelasten ifølge Phoenix Danmark er 1 ton mindre end på dieselbilerne. Som renovationsbil kan den køre 3 læs à 10 tons og 150 km på en opladning. Ved anden kørsel kan rækkevidden være helt op til 230 km.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Følg os på Facebook   facebook    - og Linkedin  linkedin icon

Vi anvender webstatistik og cookies med det formål at optimere hjemmesiden. Vi deler statistiske oplysninger med tredjepart med det formål at udvikle hjemmesiden og vores forretning. Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til tredjepart.