Nyheder

flerenyheder

vos logistics iveco
Hollandsk baserede Vos Logistics udvikler et nyt koncept - hotwheels - hvor gaslastbiler anvendes til at køre op til 35.000 km om måneden.

Virksomheden har testede i første omgang konceptet med fem lastbiler fra Iveco i 18 måneder.

Testen har været så stor en succes, at Vos Logistics senere købte yderligere fem Iveco Stralis til langturstransporter og planlægger yderligere udvidelser af konceptet. Det oplyser transport- og logistikfirmaet i en pressemeddelelse.

Lastbilerne kører på flydende naturgas (LNG = liquefied natural gas) og er hver især forsynet med to tanke, som giver bilerne en rækkevidde på op til 1000 kilometer.

Vigtigt at køre mange kilometer

LNG reducerer CO2-emissionerne med op til 15 procent sammenlignet med diesellastbiler. Både investering og vedligeholdelse er dyrere for LNG-lastbiler end for diesellastbiler. Til gengæld er gas billigere end diesel i størstedelen af Europa, og samtidig har gas en mere forudsigelig prisudvikling end diesel. Dermed bliver kørsel over mange kilometer vigtigt for at opnå konkurrencedygtige priser på transporter med LNG-lastbiler, forklarer Vos Logistics.

For at optimere fordelene ved LNG-lastbilerne anvender Vos Logistics lastbilerne på ruter, hvor der skal køres mange kilometer mellem Benelux-landene, Frankrig og Sverige.

Vos Logistics har samtidig udviklet konceptet hotwheels til transportruter med stort volumen – og hvor der er høje krav i form af hastighed, sikkerhed og pålidelighed. Med omhyggelig planlægning for både chauffører og lastbiler betyder hotwheels, at LNG-lastbilerne er i drift non-stop med en produktion på op til 35.000 kilometer om måneden pr lastbil.

”Hotwheels udløser fuldt ud potentialet i LNG. En stor emissionsbesparelse opnås med den høje produktion på lastbilerne, og samtidig bliver løsningen mere omkostningseffektiv,” fastslår Wojciech Cybulsky, driftschef i Vos Logistics.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Følg os på Facebook   facebook    - og Linkedin  linkedin icon

Vi anvender webstatistik og cookies med det formål at optimere hjemmesiden. Vi deler statistiske oplysninger med tredjepart med det formål at udvikle hjemmesiden og vores forretning. Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til tredjepart.