Nyheder

flerenyheder

iveco stralis rekord
En IVECO Stralis NP 460 hk fra Storbritannien har gennemført den hidtil længste strækning på en enkelt påfyldning med flydende naturgas (LNG), fortæller Iveco i en pressemeddelelse.

Stralis NP 4x2 sættevognstrækkeren kørte fra London udstyret med en treakslet kassesættevogn og en totalvægt på 30 ton. Efter en kort færgeoverfart fra Dover til Calais fuldførte den en vejstrækning på 1.728 km uden at behov for at tanke. Den overgik dermed lastbilens officielle rækkevidde på 1.600 km og satte ny rekord. Dette svarer til en imponerende brændstofbesparelse med LNG på ca. £ 200 på udrejsen eller 40% sammenlignet med diesel.

Find Iveco i Leverandøroversigten

Økonomisk kørsel trods modvind og bjerge

Martin Flach, IVECOs chef for alternativt brændstof, siger:

“Sidste år kørte vi fra John O’Groats til Land’s End på en enkelt tank i en Stralis NP på 400 hk, men denne her gang ville vi sætte baren endnu højere. Det var en chance til at vise, hvor brændstofeffektiv Stralis NP er, og lade vores seneste 460 hk gasdrevne motor gennemføre testen. Vi fyldte tanken helt op før vi forlod London, og første gang vi stoppede for at tanke, var i Madrid to en halv dag senere. Når man kører på 100 % naturgas, behøver man ikke tænke på diesel eller AdBlue, hvilket gør det til den enkleste løsning for både flådemanageren og chaufføren.”

Trods tæt trafik på den britiske side af den Engelske Kanal, kraftig modvind i Frankrig og bjergrige strækninger i Spanien, slog Stralis NP rekorden med et imponerende gennemsnitligt brændstofforbrug på 22,6 kg per 100 km.

Vil demonstrere at naturgas og biogas er realistisk og økonomisk

Forud for turen, havde IVECO nøje planlagt ruten med brug af MyBestRoute, en webbaseret applikation udviklet af Michelin til Stralis NP-kunderne. Med den kan chauffører og flådeledere vælge den optimale rute for enhver transport i Europa og ovenikøbet få vist LNG-tankstationer og beregne de samlede omkostninger for henholdsvis diesel- og gasdrevne lastbiler.

IVECO bruger denne tur til at vise, at naturgas – herunder CNG, LNG og biometan – alle er farbare, realistiske, sikre og omkostningseffektive alternativer til diesel, som er tilgængelige gennem et voksende netværk af tankstationer i Storbritannien og på kontinentet.

95 procent CO2-reduktion med biogas

Sammenlignet til den tilsvarende Euro VI diesel, udsender en Stralis NP, der kører på LNG, ca. 90 % mindre NO2, 99 % færre partikler og op til 15 % mindre CO2 – eller op til 95 % mindre med biometan, som er den internationale betegnelse for biogas, der er klargjort til anvendelse i køretøjer. 

Stralis NP fås som sættevognstrækker i version 4x2 og 6x2 til tunge transporter med effekter på 400 og 460 hk. IVECO tilbyder desuden mellemtunge og lette lastbiler, som kører på naturgas eller biometan, sammen med et bredt udbud af lette erhvervskøretøjer i form af Daily Natural Power fra 3,5 til 7,2 tons. Alle modeller kan bestilles i dag. 

Følg os på Facebook   facebook    - og Linkedin  linkedin icon

Vi anvender webstatistik og cookies med det formål at optimere hjemmesiden. Vi deler statistiske oplysninger med tredjepart med det formål at udvikle hjemmesiden og vores forretning. Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til tredjepart.