Vi anvender webstatistik og cookies med det formål at optimere hjemmesiden. Vi deler statistiske oplysninger med tredjepart med det formål at udvikle hjemmesiden og vores forretning. Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til tredjepart.

Nyheder

international knap

International news

flerenyheder

metro cph c peter soerensen colour web
Deltagerne i ITS World Congress i København får i september mulighed for at teste en ny mobilitetsapp – MinRejseplan – der forbinder tog, busser, metro, bycykler, taxi, samkørsel og delebilordninger.

Den nye mobilitetsapp er en testversion af det nye koncept Mobility-as-a-Service (MaaS), der forventes at revolutionere den måde, vi kommer til at rejse på i de kommende år.

ITS World Congress i Bella Center sætter 17.-21. september fokus på sammenhængen mellem intelligente trafiksystemer og udviklingen af bæredygtige byer. Derfor er netop mobilitet som en serviceydelse et af de hotte emner ved kongressen.

Innovationsplatform for ubesværet mobilitet

"Det virkelig fantastiske ved mobilitet som en serviceydelse er, at det nu er slutbrugeren, passageren, der selv bestemmer. For første gang i transportens historie er det ikke brugeren, der er nødt til at tilpasse sin mobilitetsadfærd baseret på udbuddet. I stedet er der serviceydelser, der imødekommer vores faktiske mobilitetsbehov – og ikke kun de behov, en anonym, gennemsnitlig bruger har. Det muliggøres ved hjælp af avancerede tekniske løsninger og sameksistens af innovative og etablerede transportserviceydelser. Ved at kombinere forskellige transportserviceydelser kan vi levere attraktive mobilitetsmuligheder, også til dem, hvis behov ikke er blevet opfyldt af traditionelle offentlige transportserviceydelser. Integration er nøgleordet," siger Piia Karjalainen, koordinator for MaaS Alliance hos organisationen ERTICO – ITS Europe.

ERTICO, et offentligt-privat partnerskab med 120 medlemmer fra mobilitetssektoren, arbejder på at udvikle et tværeuropæisk MaaS-system, der skal sikre ubesværet brug af mobilitet i Europa.

Med det for øje har ERTICO samlet 45 virksomheder og organisationer på én innovationsplatform, der skal arbejde på at gøre ubesværet mobilitet til en realitet.

MaaS er blevet muligt ved at kombinere transportserviceydelser fra offentlige, private og delte transportleverandører via et fælles adgangspunkt, der giver rejsende mulighed for at oprette og administrere deres ture og betale for alle de forskellige transportmetoder, der benyttes, via en enkelt konto.

Skal vi eje vores egen bil?

Mobility-as-a-Service sætter eksempelvis delebilordninger og samkørsel i system sammen med den offentlige transport.

Dermed bliver det formentlig stadig mindre fordelagtigt at eje egen bil – især i de store byområder, hvor det i forvejen begynder at blive både dyrt og besværligt med egen bil.

Derfor lyder det fra ERTICO, at Mobility-as-a-Service potentielt kan begrænse antallet af køretøjer på vejene og bidrage til at reducere overbelastning af vejene og forurening i storbyerne.

Samtidig kan MaaS-løsningerne medvirke som et supplement til og gøre den kollektive transport mere attraktiv på ruter, der typisk kræver et højere tilskud for at sikre den ønskede dækning.

Lær om MaaS i København

MaaS er et af nøgleemnerne på dette års ITS World Congress, der er verdens største internationale kongres for intelligente transportsystemer (ITS). I år forventer kongressen at kunne byde velkommen til over 4.000 delegerede, 10.000 deltagere og 400 udstillere fra hele verden.

Der bliver masser af sessions, der fokuserer på MaaS, under ITS World Congress 2018. Højdepunkter er blandt andet:

  • PL02 Ensuring Integrate Mobility Services (sikring af integrerede mobilitetsserviceydelser)
  • ES05 MaaS: Seamless and Effortless Mobility (let og ubesværet mobilitet)
  • ES02 Putting Citizens First in Mobility Design (mobilitetsdesign med borgerne i fokus)
  • SIS75 Dragon’s Den – MaaS Service Promise and the Future of Public Transport (Dragon's Den – mulighederne i MaaS-serviceydelser og fremtiden for offentlig transport)

Mere om ITS World Congress. 

Foto: ITS World Congress/Peter Sørensen, Colour

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Følg os på Facebook   facebook    - og Linkedin  linkedin icon