Nyheder

flerenyheder

narenergi fyldestation
En effektiv kompressorløsning blev udslagsgivende for økonomien, da Nærenergi A/S vandt ordren på et gasfyldeanlæg til 90 biogasbusser i Trondheim i Norge.

Løsningen betyder, at det kommende tankanlæg kan tømme betydeligt mere gas af de tankbiler, der leverer biogas til anlægget, end normalt for denne type løsninger. Samlet set medfører Nærenergis løsning en besparelse på transport af biogas på cirka 1,5 millioner norske kroner om året. 

Læs mere om Nærenergi i Leverandøroversigten

”Vi er stolte over, at vores passion for optimering, samarbejde og lokal tilpasning af løsninger i dette tilfælde har givet så markant en sideeffekt,” siger Jacob Himmelstrup, Nærenergis danske administrerende direktør.

Tømmer tankbilen helt

I Norge er der ikke noget gasnet, så her leveres biogassen på tankbiler til gastankstationerne. Det sker på såkaldte flak, der består af en container med trykflasker, hvor den opgraderede biogas opbevares under 250 bar tryk.

Læs også: Nærenergi leverer gasfyldeanlæg til biogasbusser i København

De traditionelle tankløsninger har normalt kun været i stand til at tømme containeren indtil et tryk på 40 bar, men på Nærenergis løsning kan kompressoren tage trykket ned til 10 bar. Det betyder i princippet, at hele lasten bliver tømt, hvilket øger kapaciteten på lastbilerne og mindsker antallet af transporter.

Designet til skandinaviske forhold

Gasfyldeanlægget i Trondheim er en stor variant af Nærenergis Nordkap gasfyldeanlæg. Det er kompakte og robuste anlæg, som er designet til det skandinaviske klima. Anlæggene sikrer et gennemtænkt indendørs arbejdsmiljø med blandt andet varme og god arbejdshøjde for de serviceteknikere, der skal kontrollere og vedligeholde anlæggene.

Følg os på Facebook   facebook    - og Linkedin  linkedin icon

Vi anvender webstatistik og cookies med det formål at optimere hjemmesiden. Vi deler statistiske oplysninger med tredjepart med det formål at udvikle hjemmesiden og vores forretning. Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til tredjepart.