Nyheder

flerenyheder

Brancheforeningen Dansk PersonTransport har stiftet en ERFA-gruppe, der samler foreningens medlemmer og associerede medlemmer om de mange spørgsmål, der opstår i forbindelse med den igangværende grønne omstilling af den kollektive trafik. Det oplyser brancheforeningen i en nyhed på sin hjemmeside.

Den kollektive bustrafik vil i de kommende år gennemføre en omskiftning til alternative drivmidler, der er baseret på bæredygtige, fossil- og/eller emissionsfrie drivmidler og teknologier. Det er en omstilling, der giver anledning til mange spørgsmål:

  • Hvilke teknologier er bedste egnede i de enkelte byer, kommuner og regioner?
  • Hvor hurtigt skal omskiftningen ske?
  • Hvordan sikrer vi den nødvendige balance mellem klima, lokalt miljø, forsyningssikkerhed og økonomi?
  • Hvordan udformes udbuds- og kontraktmaterialer i trafikselskabernes udbud, så vi finder de rigtige løsninger til de rigtige priser.

gasbusser sonderborg web
De første busser med alternative drivmidler har kørt i nogle år. Her er det busser, der tanker biogas i Sønderborg.

I ERFA-gruppen deltager repræsentanter og eksperter fra busselskaberne samt associerede medlemmer, der leverer busser til det danske marked, nemlig:

  • EvoBus / Daimler / Mercedes-Benz
  • MAN Truck & Bus Danmark A/S
  • Solaris Bus Danmark A/S
  • VBI Group ApS (Iveco)
  • VDL Bus & Coach Danmark

”Vi går meget ydmygt til opgaven og de svære spørgsmål, men er også meget fortrøstningsfulde. Vi har samlet folk med masser af viden om den daglige busdrift og busproducenter med forskellige styrker og løsninger til omstillingen af den kollektive bustrafik. Ambitionen er i første omgang at gøre os selv og hinanden klogere og dernæst – meget gerne – dele vores viden, konklusioner og anbefalinger med vores samarbejdspartnere i den kollektive bustrafik,” fortæller sektorchef Lasse Repsholt.

De første møder i ERFA-gruppen finder sted på torsdag den 23. maj og mandag den 3. juni.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Følg os på Facebook   facebook    - og Linkedin  linkedin icon

Vi anvender webstatistik og cookies med det formål at optimere hjemmesiden. Vi deler statistiske oplysninger med tredjepart med det formål at udvikle hjemmesiden og vores forretning. Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til tredjepart.