Nyheder

flerenyheder

Transport-, Bygnings- og Boligminister, Ole Brik Olesen, deltog tirsdag den 30. april i overdragelsen af 8 brintbiler fra Toyota til taxaselskabet DRIVR ved et event på Refshaleøen.

Flagene var hejst og solen skinnede på Refshaleøen, da 8 brintbiler af mærket Toyota Mirai om formiddagen den 30. april rullede op på linje. Brintbranchen havde inviteret til et åbent event, hvor de 8 brintbiler skulle overdrages fra Toyota til taxaselskabet DRIVR.

Se også: Oversigt over varebiler til alternative drivmidler

Til eventet overrakte administrerende direktør for Toyota, Frank Okoisor, nøglerne til Haydar Shaiwandi, CEO for taxiselskabet DRIVR. Efterfølgende sparkede Transportminister Ole Birk Olesen dæk på brintbilen, inden han, som den første passager, blev kørt tilbage til ministeriet i én af brintbilerne.

brinttaxier foto Pamela Juhl
De otte nye Toyota Mirai brinttaxier er nu taget i brug i København. Foto: Pamela Juhl.

Transportministeren udtalte: ”Det er ikke første gang, jeg kører i taxi, men jeg synes alligevel, denne tur er en ny første gang; fordi det er noget særligt at vide, at man kan køre i taxi midt inde i byen uden at forurene. Jeg er derfor meget tilfreds med, at der nu kommer nulemissionstaxier på vejene i København”.

Direktør i Brintbranchen, Tejs Laustsen Jensen, er enig med ministeren.

”Det er med stor glæde, at vi står her i dag, og lancerer de første otte af de mange kommende brinttaxier. Det vil gøre en stor forskel for klimaet, at taxier bliver grønne. Brinttaxierne bidrager aktivt til bekæmpelsen af luftforureningen, fordi de ikke udleder andet end vand. Samtidig giver den støjsvage motor en behagelig køreoplevelse for både chauffør og passager,” siger Tejs Laustsen Jensen.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Følg os på Facebook   facebook    - og Linkedin  linkedin icon

Vi anvender webstatistik og cookies med det formål at optimere hjemmesiden. Vi deler statistiske oplysninger med tredjepart med det formål at udvikle hjemmesiden og vores forretning. Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til tredjepart.