Nyheder

flerenyheder

GRØN TRANSPORT 2019: Nu kan kommuner, private transportvirksomheder og busoperatører få et overblik over udbuddet af grønne køretøjer fra danske importører af lastbiler og busser. Det sker den 22. marts ved Grøn Transport 2019 under Transportmessen i MCH Messecenter Herning.

Den globale produktion af både lastbiler og busser undergår i øjeblikket en voldsom forandring med milliardinvesteringer i teknologier, der gør det muligt at køre på el, biogas, biobrændstoffer og brint.

Den hastige forandringsproces gør det til en udfordring for de kommuner, trafikselskaber, affaldsselskaber og private transportvirksomheder, der skal planlægge og gennemføre den grønne omstilling af den tunge transport i Danmark.

Der er gratis adgang til konferencen Grøn Transport 2019. Gå til program og tilmelding!

Derfor har Transportmessen inviteret de ledende danske importører til at komme og give et billede af, hvilke grønne køretøjer man kan få her og nu - og hvad producenterne kommer med i de kommende år. Det sker under Transportmessen på konferencen Grøn Transport 2019 den 22. marts kl. 9.30 under titlen "Grønne Lastbiler og Busser - hidtidige erfaringer og hvad producenterne kommer med i de kommende år".

Sessionen ledes af Danske Bilimportørers direktør Gunni Mikkelsen, mens importører fra Iveco, Scania, Volvo, Daimler/Mercedes-Benz og MAN giver deres bud på løsninger til den grønne omstilling.

Enormt fokus på ellastbiler i de kommende år

”I de senere år har vi i Danmark solgt mere end 100 gasdrevne Econic lastbiler til affaldskørsel, og sidste år lancerede vi en Actros til gas. Men der er ingen tvivl om, at de kommende tre år får enormt fokus på el med lancering af nye ellastbiler fra Daimler-koncernen,” fortæller Mikael Voigt, Product and Marketing Manager Trucks, hos Mercedes-Benz Danmark A/S.

”Daimler-koncernen er godt i gang med at udvikle og lancere en fuld pallette af ellastbiler, blandt andet Fuso eCanter, som vi har glæden af at kunne vise frem på Transportmessen,” siger Mikael Voigt.

Herudover er Mercedes-Benz på vej med eActros, som lige nu afprøves i normal drift i Tyskland, samt en elektrisk version af Econic.

FUSO eCanter foto daimler
I 2017 sendte Daimler-koncernen FUSO eCanter, verdens første serieproducerede ellastbil, på markedet. Gæsterne på Transport 2019 vil kunne besigtige ellastbilen. Billedet viser en bil, der blev leveret i London i 2017. Foto: Daimler

”Udviklingen går stærkt, og der investeres mange milliarder i ikke blot grøn teknologi, men også i selvkørende teknologier. Derfor synes vi, det er en rigtig god idé, at Transportmessen inviterer transportmarkedet til at komme og blive opdateret på udviklingen,” siger Mikael Voigt.

Nyskabelser inden for gas- og elbusser

Også MAN Truck & Bus Danmark A/S er klar til at fortælle det danske marked om flere nyskabelser, der er på vej ud på markedet for både busser og lastbiler.

”Når det handler om at planlægge udviklingen af den kollektive trafik, så arbejdes der i øjeblikket med 10-årige planlægningshorisonter i forbindelse med den grønne omstilling. Derfor kommer vi gerne og hjælper kommuner og trafikselskaber med at få et indblik i, hvad vi har på bedding, så man kan planlægge sine udbud, siger Jesper Mathiesen, Fleet & PTA Tender Manager Citybus, fra MAN Truck & Bus.

På transportmessen præsenterer MAN Truck & Bus sin nye Lion's City bus, der kan leveres som el-hybridbus til både diesel og gas.

”Alene i Sverige kører der mere end 1.000 MAN gasbusser med biogas som brændstof, så det er velafprøvet teknologi. Med den nye Lion's City elhybrid har vi givet kunderne mulighed for at kombinere det bedste af to verdener, nemlig biogas og grøn el,” siger Jesper Mathiesen.

MAN LionsCity gas foto man
MAN Truck & Bus præsenterer den nye Lion’s City G på Transport 2019. Foto: MAN Truck & Bus Danmark A/S

På messen præsenterer MAN Truck & Bus også to eldrevne lastbiler, MAN Cité og MAN eTGM, samt varebilen MAN eTGE. MAN Cité har Danmarks-premiere på Transport 2019 og er en konceptbil med lavt førerhus til distributionskørsel i byerne.

MAN eTGM er en videreudvikling af MANs velkendte distributionslastbil og er netop er leveret til de første kunder i Europa. Dertil kommer varevognen MAN eTGE, der ligeledes får Danmarks-premiere på transportmessen, og som derefter kommer til salg i Danmark.

Erfaringer med alternative drivmidler

Udover lastbilimportørerne kommer sessionen fredag 22. marts til at omfatte et indlæg fra Teknologisk Institut om flådeanalyser i kommunerne. Affald Varme Aarhus fortæller om sine overvejelser omkring udbud af renovationskørsel med biobrændstoffet HVO som drivmiddel, mens Frederiksberg Gartnerservice, transportfirmaet Meldgaard og busoperatøren Arriva fortæller om deres erfaringer med alternative drivmidler som el, biogas og biobrændstof.

Læs også: Transportmesse sætter massivt fokus på grøn transport

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Følg os på Facebook   facebook    - og Linkedin  linkedin icon

Vi anvender webstatistik og cookies med det formål at optimere hjemmesiden. Vi deler statistiske oplysninger med tredjepart med det formål at udvikle hjemmesiden og vores forretning. Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til tredjepart.