Nyheder

international knap

International news

flerenyheder

volvo 7900 electric web
Aarhus tager endnu et skridt i retning af en grønnere kollektiv trafik, når fire elbusser sættes ind på en af de lokale ruter i 2019.

default gron bil
Den danske elbilalliance er begejstret for, at skatteminister Karsten Lauritzen har udtrykt åbenhed over for at drøfte mulighederne for at ændre firmabilbeskatning for el- og opladningshybridbiler. Samtidig efterlyser aktører i biogasbranchen, at en ny firmabilbeskatning kommer til at omfatte alle typer af grønne køretøjer. Det er der gode erfaringer med i Sverige.

Hvad mener du om en grøn firmabilordning? Deltag i vores afstemning på Facebook

audi aicon web
Audi vil sælge ca. 800.000 elbiler og plug-in-hybridbiler i 2025. Det betyder lancering af 20 elbilmodeller de kommende år. Første selvkørende elbil uden rat og pedaler kommer som prototype i 2021. Planen for denne bil er serieproduktion omkring 2025. Den selvkørende bil bliver baseret på den aktuelle konceptbil Audi Aicon (billedet).

volvo fe electric web
Blot få uger efter afsløringen af Volvo Trucks' første 100 procent eldrevne lastvogn – Volvo FL Electric – udvider virksomheden nu sit produktprogram med endnu en elektrisk lastvogn. Volvo FE Electric er bygget til tunge distributions- og renovationsopgaver i byen med totalvægte på op til 27 ton. Salget indledes i Europa i 2019.

Se nyheder og produkter fra Volvo Trucks i Leverandøroversigten

tadaabil web
Den lokale boligorganisation Arbejdernes Byggeforening og det østjyske energiselskab AURA Energi opstiller i fællesskab ni nye klimavenlige delebiler forskellige steder i Silkeborg. Det markeres med en event "Åben delebil", hvor alle kan få en gratis prøvetur og høre mere, skriver partnerne i en pressemeddelelse.

iveco StralisNP460 web
Norge, Sverige og Finland tager nu for alvor hul på at gøre varetransport med lastbiler grønnere. Det sker med investeringer i produktion af flydende biogas, etablering af tankstationer til flydende gas og indkøb af nye, langtrækkende LNG-lastbiler, der kan kører på flydende biogas eller naturgas.

clever ladestander web
Politikernes aftale om elbilafgifterne skabte tøbrud på det danske marked i de sidste måneder af 2017. Dermed sluttede Clever året med en forstærket optimisme trods et underskud på 19 millioner kroner.

Udbudsguide webEn ny udbudsguide skal nu hjælpe kommuner, regioner og andre offentlige aktører med at fremme udbud af grøn transport. Fokus i guiden er biogas, men en stor del af guiden kan bruges i forbindelse med udbud, der fremmer andre grønne drivmidler. Begynd i rigtig god tid! lyder et af hovedbudskaberne i guiden.

Udbudsguiden ”Biogas som drivmiddel i offentlige flåder” har som formål at inspirere kommuner, regioner, affaldsselskaber og trafikselskaber til at gennemføre en struktureret proces, som vil medvirke til at fremme anvendelsen af grøn transport.

Guiden er udarbejdet i forbindelse med EU-projektet Biogas2020 i et samarbejde mellem NoFoss (tidligere Gas2move), Skive Kommune, HMN Naturgas I/S og Aarhus Universitet.

havvindmoellepark

Regeringen foreslår derfor at etablere en pulje med støtte på nominelt 240 mio. kr. årligt i 20 år til udbygning med biogas og andre grønne gasser til opgradering, transport og proces.
Se fakta om regeringens udspil til energiforlig...

audi e tron web
Sammen med serieproducerede version af Audi e-tron tilbyder Audi nu skræddersyede løsninger til opladning både ude og hjemme.

Mette Frederiksen Fotograf Steen BrogaardDer skal sættes meget mere fart på salget af elbiler og andre grønne køretøjer. Afgifterne skal ikke stige, og kommunerne skal have tilskud til indkøb af grønne køretøjer, lyder budskabet fra Socialdemokratiet ifølge flere medier.

I 2030 skal 500.000 biler være såkaldte el-biler, opladningshybrider og brintbiler, hvis Danmark skal nå EU’s klimamål. 

Følg os på Facebook   facebook    - og Linkedin  linkedin icon